Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tudorel Toader: Procedura de numire a noului procuror șef DNA va fi reluată

tudorel_toader.png

Image source: 
Ministerul Justiției

Procedura de selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA va fi reluată după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu l-a desemnat vineri pe niciunul din cei patru candidaţi pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"În urma desfăşurării procedurii de selecţie, vă aducem la cunoştinţă faptul că nu se va face o propunere de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie dintre candidaţii participanţi, procedura urmând a fi reluată", a anunţat Ministerul Justiţiei cu puțin timp în urmă.

În cursul dimineții ministrul sugera că această opțiune este perfect legală.

Anterior, ministrul spunea că va decide sau nu reluarea procedurii în funcție de interviuri și de programele manageriale propuse de candidați. El mai sugera că nu agreează faptul că trei din cei patru care s-au prezentat la concurs veneau din interiorul DNA.

„Există această opinie, care pare majoritară, în sensul că viitorul șef la DNA trebuie să provină din structura internă a DNA, dar nu cred că nu ne aducem aminte că alte dăți procurorul-șef n-a venit din structura internă, după cum nici noul șef DIICOT n-a venit”, spunea ministrul.

În fine, întrebat ce vrea de la viitorul șef DNA, Tudorel Toader spunea: „Să nu mai avem nevinovați arestați, să nu avem vinovați care să nu fie urmăriți”.

Cei patru procurori înscrişi la selecţia pentru şefia DNA au fost Florentina Mirică - şefa la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu - procuror şef serviciu în structura centrală a DNA.