Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Prună, la RFI: OUG propusă de Tudorel Toader decredibilizează Justiția

Fostul ministru al Justiției Raluca Prună e de părere că ordonanța propusă de Tudorel Toader e nenecesară

”Ordonanța de urgență a ministrului Justiției este nenecesară. Ea ar arunca o umbră de neincredere asupra întregului sistem judiciar”. Afirmația a fost făcută la RFI de fostul ministru al Justiției în Cabinetul Cioloș, Raluca Prună.

Fosta șefă a Justiției critică anunțul lui Tudorel Toader, care a spus că va propune o ordonanță prin care persoanele care cred că au fost condamnate în baza interceptărilor ilegale de convorbiri sau a protocoalelor dintre Parchete și SRI să poată cere revizuirea sentinţei.

Raluca Prună e de părere că ministrul nu face altceva decât să decredibilizeze Justiția. În plus, ”nu am avea resursele necesare să verificăm milioane de dosare”, atrage atenția fostul ministru al Justiției: ”E nenecesară această OUG, eu o interpretez în cheie politică”.

Fostul ministru mai afirmă: ”Ca sa fiu foarte plastică, domnul ministru aruncă o piatră în apă, iar noi toți ceilalți ne batem capul să înțelegem ce a vrut să spună. Or, ce vrea să ne propună ministrul e să invalidăm niște principii de drept”.

”Suntem într-o țară care are milioane de dosare. A veni acum și a pune în cârca instanțelor alte dosare, pentru care nu s-a făcut analiză de impact ca să se vadă dacă e sa nu necesar, aruncă o umbră de îndoială asupra modului în care hotărârile judecătorești se iau în România. Iar aceste hotărâri se iau în condiții de legalitate. Ar fi absolut excepțional ca cineva să fi fost condamnat pe bază de probe ilegale”, a mai declarat pentru RFI Raluca Prună.

Ascultă:

 
Fostul ministru al Justiției Raluca Prună, despre ordonanța propusă de Tudorel Toader