Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Procurorii cer sprijinul populaţiei pentru găsirea unui suspect. Răniții în violențele de vineri așteptați la Parchet

Procurorii militari fac apel la persoanele care au fost rănite la protestul de vineri seară din Piaţa Victoriei, în urma intervenţiei jandarmilor, să se prezinte, luni şi marţi, la sediul Parchetului Militar Bucureşti. De asemenea, Parchetul Tribunalului Bucureşti, care face cercetări în cazul agresării celor doi jandarmi a făcut publice imagini cu un bărbat, cerând populaţiei sprijin pentru identificarea acestuia, potrivit News.ro.

"Procurorii militari îi invită pe toţi care au participat la protestul Diasporei de vineri şi au fost răniţi sau pot furniza informaţii importante să se prezinte la Parchetul Militar Bucureşti, luni şi marţi, pe Strada George Georgescu 2, sector 4”, au transmis duminică reprezentanţii Parchetului Militar, care a deschis un dosar penal cu privire la modul de intervenţie a jandarmilor şi la incidentele petrecute la manifestaţia de vineri seară.

De asemenea, Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Poliţia Capitalei, care fac cercetări în cazul celor doi jandarmi, între care o femeie, bătuţi de un grup de persoane violente, au făcut publice imagini cu un bărbat, cerând sprijinul oamenilor pentru identificarea acestuia.

"Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Poliţia Capitalei -  Serviciul Omoruri, în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor în care au fost agresaţi cei doi jandarmi, vă solicita sprijinul în mediatizarea unor imagini. Rugăm cetăţenii care îl recunosc pe bărbatul care apare în fotografii să sune la 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie. Pe această cale, mulţumim celor care s-au implicat şi ne-au oferit ajutor", a transmis, duminică, Poliţia Capitalei.

În cazul agresării celor doi jandarmi, au fost reţinuţi doi bărbaţi în vârstă de 24 şi 30 de ani, ambii din Bucureşti, pentru infracţiunile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cei doi urmează să fie duşi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, a transmis Poliţia Capitalei, duminică dimineaţă. Surse judiciare au declarat că cei doi sunt Ionuţ Liviu Cojoacă, în vârstă de 30 de ani, şi Claudiu Andrei Dobre, de 24 de ani.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a anunţat sâmbătă că în urma incidentelor din Piaţa Victoriei a fost începută urmărirea penală într-un dosar de ultraj asupra a doi lucrători de jandarmerie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, în trei dosare înregistrate la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 se efectuează urmărirea penală pentru ultraj, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice, ca urmare a unor sesizări formulate de către Direcţia Generală de Jandarmi Bucureşti, în timp ce la Poliţia Sectorului 1 sunt înregistrate mai multe cauze privind infracţiunea de distrugere.

De asemenea, Parchetul General a anunţat sâmbătă că procurorii militari s-au sesizat din oficiu şi au înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie a jandarmilor şi la incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei.

În urma violenţelor din Piaţa Victoriei, 452 de oameni au fost asistaţi medical, dintre care 70 au fost transportaţi la spital, între ei fiind şi 11 jandarmi.

Sursa: News.ro