Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicoleta Andreescu (APADOR-CH): Declaraţiile şefului SRI despre protocoale sunt neconvingătoare şi vagi

nicoleta_andreescu_declaratii_sef_sri_protocoale.jpg

Directorul SRI, Eduard Hellvig: Nu mai există în vigoare nici un protocol care să aibă legătură cu înfăptuirea justiţiei în România (Sursa foto: site SRI)
Directorul SRI, Eduard Hellvig: Nu mai există în vigoare nici un protocol care să aibă legătură cu înfăptuirea justiţiei în România (Sursa foto: site SRI)

Explicaţiile oferite de şeful SRI privind protocoalele din justiţie nu sunt convingătoare. O spune la RFI directoarea executivă de la APADOR-CH, Nicoleta Andreescu, după ce Eduard Hellvig a declarat că nu mai există în vigoare nici un protocol care să aibă legătură cu înfăptuirea justiţiei în România. El a precizat că SRI îşi poate îndeplini atribuţiile conform legii şi fără aceste protocoale.

Nicoleta Andreescu e de părere că afirmaţiile directorului SRI sunt insuficiente: „Înţeleg că domnul Hellvig ne spune să-l credem pe cuvânt, că nu mai sunt în vigoare. Din partea a doua a declaraţiei reiese oarecum că sugerează că alte instituţii din domeniul justiţiei nu ar putea să-şi îndeplinească atribuţiile fără aceste protocoale. Oricum, este o declaraţie vagă, care nu are o valoare în sine, este doar o declaraţie”.

Întrebată dacă i se par convingătoare explicaţiile oferite de directorul SRI, reprezentanta APADOR-CH a răspuns: „Nu. Din punctul meu de vedere, este o simplă declaraţie. Dacă chiar vrea să aducă puţină lumină peste acest subiect destul de serios al protocoalelor, ar putea să facă publice acele protocoale, să facă publice datele când au intrat în vigoare, adică trebuie nişte detalii care să coroboreze oarecum cu nişte documente, cu nişte probe această simplă declaraţie”.

 
Nicoleta Andreescu, despre declaraţiile şefului SRI privind protocoalele din justiţie