Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lazăr, despre magistraţii anchetaţi de DNA: O manipulare pentru persoane de condiţie intelectuală foarte modestă

lazar_magistrati_anchetati_dna_manipulare.jpg

Mii de magistraţi, anchetaţi de DNA (Sursa foto: pixabay)
Mii de magistraţi, anchetaţi de DNA (Sursa foto: pixabay)

Procurorul general explică la RFI numărul mare de magistraţi pe numele cărora există plângeri penale. În presa centrală au apărut informaţii despre câteva mii de judecători şi procurori, care ar fi fost anchetaţi de DNA.

Augustin Lazăr precizează că de fapt acele plângeri împotriva judecătorilor şi procurorilor au fost făcute de diverşi inculpaţi, anchetaţi de magistraţii respectivi.

Procurorul general spune că „se face caz şi se manipulează foarte mult o cifră, care a fost cerută de Inspecţia Judiciară Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu mai multe mii de procurori şi judecători, care pasămite ar fi avut dosare la DNA. Ei bine, o să vedeţi că în urma verificărilor pe care le-am făcut noi în Ministerul Public, o să venim cu o cifră mai mare de judecători şi de procurori, care pasămite au avut dosare în Ministerul Public. Ce sunt acestea, de fapt? Din păcate, în ultimii ani, toţi inculpaţii şi-au însuşit foarte bine dreptul lor de a avea acces la justiţie. Nici un inculpat nu a ezitat să depună plângere împotriva poliţistului care a înregistrat dosarul penal, a procurorului care a exercitat acţiunea penală şi a judecătorului sau judecătorilor, pentru că în complet sunt mai mulţi judecători, care pasămite în mod abuziv i-au condamnat”.

„Şi aşa avem noi mii de dosare, în baza liberului acces la justiţie, care este înţeles în această manieră penibilă de anumite persoane. Noi trebuie să facem o anchetă efectivă la fiecare denunţ pe care astfel de persoane îl fac şi iată cum se manipulează o statistică, arătând că acele mii de judecători şi procurori ar fi fost ţinuţi, pentru a fi şantajaţi la momentul oportun, de cine, de DNA, care de asta ar fi obţinut atâtea condamnări. Ei bine, este o manipulare pentru persoane care sunt de condiţie intelectuală foarte modestă, presupun”, conchide Augustin Lazăr.

 
Augustin Lazăr, despre magistraţii anchetaţi de DNA