
Justiţie
Roger Stone, aliat al lui Donald Trump, arestat de FBI
roger_stone.jpg

Împotriva lui Robert Stone au fost formulate șapte capete de acuzare, inclusiv obstrucționarea unei proceduri oficiale, declarații false și manipularea martorilor. Informațiile sunt furnizate de The New York Times și alte medii care citează biroul procurorului special Robert Mueller, șeful investigației legate de amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.
Associated Press informează că Stone va apărea vineri în fața unui tribunal din California. El este vizat de mai multe luni de ancheta procurorului Muller, dar până acum și-a clamat nevinovăția.
În iulie 2018, ziarul britanic The Guardian scria că Roger Stone, a admis că el este ”probabil” asociatul președintelui SUA despre care anchetatorii spuneau că ar fi avut ”contacte frecvente” cu agenții secreți ruși, în preajma alegerilor prezidențiale din 2016,
Declarația lui Stone venea în momentul în care Departamentul american al Justiţiei inculpa 12 agenţi ai serviciilor de informaţii ruse, suspectaţi de atacuri cibernetice comise în timpul scrutinului prezidenţial american din 2016.
Rechizitoriul spunea că rușii, folosind personajul Guccifer 2.0, au scris unei persoane fără nume "care era în contact regulat cu membrii superiori ai campaniei prezidențiale a lui Donald J. Trump”.
În context, publicația română G4 Media reamintește că Roger Stone, fost consultant politic pentru Trump, a recunoscut că a comunicat cu hackerul rus Guccifer 2.0 prin mesaje pe Twitter înaintea campaniei electorale prezidențiale din SUA.
Guccifer 2.0 este hacker-ul care susţine că a furnizat WikiLeaks emailurile furate de la Partidul Democrat din SUA înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016. El ar fi agent al serviciului secret al armatei ruse, temutul GRU, deși inițial s-a prezentat drept hacker român. Tot G4 Media spune că Roger Stone ar fi vizitat și România, în 2017.