Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Macovei, despre șefia Parchetului European: Kovesi trebuie susținută, nu sabotată. Toader se va face iar de râs

Stelian Ion sectie speciala Kovesi.jpg

Laura Codruţa Kovesi ar urma să fie audiată pe 7 martie la secția specială de anchetare a magistraților (Foto: arhivă RFI)
Laura Codruţa Kovesi ar urma să fie audiată pe 7 martie la secția specială de anchetare a magistraților (Foto: arhivă RFI)

”Tudorel Toader se va face de râs încă o dată în fața Europei pentru că nu susține candidatul propriei țări pentru funcția de procuror șef european”, a declarat, la RFI, fostul ministru al Justiției, europarlamentarul Monica Macovei. Afirmația sa vine în contextul în care ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că îi va informa pe miniştrii de justiţie din UE despre „abuzurile” comise de fosta şefă a DNA, care este favorită pentru ocuparea postului de procuror șef al Parchetului European.

”România trebuie să își susțină candidatul pentru funcția de procuror șef european, nu îl saboteze”, declară, într-un interviu acordat RFI, fostul ministru al Justiției, Monica Macovei. Fosta șefa a DNA Laura Codruța Kovesi este favorită pentru ocuparea postului de procuror șef al Parchetului European.

Monica Macovei, actual europarlamentar, atrage atenția că poziția ministrului Justiției în această chestiune aduce deservicii României. Tudorel Toader a declarat recent că îi va informa pe miniştrii de justiţie din UE despre „abuzurile” comise de fosta şefă a DNA.

Monica Macovei crede că Laura Codruța Kovesi este omul potrivit pentru postul de procuror șef european și subliniază că ea a fost pusă în fruntea listei scurte pentru această funcție de către o comisie apolitică de specialiști. ”Nu pot fi invocate implicații politice în această chestiune. Tudorel Toader se va face din nou de râs pentru că nu susține candidatul propriei țări pentru funcția de procuror șef european”, spune fostul ministru al Justiției.

Monica Macovei este unul dintre ”artizanii” din spatele instituției Parchetului European, care ar trebui să devină operațională cel târziu la începutul anului 2021.

Ascultă:

 
Fostul ministru al Justiției, europarlamentarul Monica Macovei, despre șefia Parchetului European