Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kovesi, citată ca suspect de către Secția de investigare a magistraților

kovesi.jpg

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi
Sursa imaginii: 
Facebook

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a anunţat,în această seară, la Europa FM , că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Structura a fost înființată în acest an, după modificarea legii de către coaliția PSD-ALDE.

Laura Codruța Kovesi susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Citația vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef European, după cum mărturisește procurorul general.

"Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni. La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citație. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc”, a declarat Laura Codruța Kovesi. 

Fosta șefă a DNA a precizat că în citație „nu sunt descrise faptele”. „Bănuiesc că este vorba despre dosarul în care aș fi fost implicată de aducerea lui Popa Nicolae în țară, desigur, o mare minciună”, a precizat aceasta. Kovesi a spus că inițial audierea din Parlamentul European trebuia să aibă loc pe 18 februarie, însă a primit joi seară o mail în care era informată oficial că aceasta va avea loc pe 26 februarie.