Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Codruţa Kovesi, după audierea din secţia specială: "Niciodată nu am comis fapte penale"

Stelian Ion sectie speciala Kovesi.jpg

Laura Codruţa Kovesi ar urma să fie audiată pe 7 martie la secția specială de anchetare a magistraților (Foto: arhivă RFI)
Laura Codruţa Kovesi ar urma să fie audiată pe 7 martie la secția specială de anchetare a magistraților (Foto: arhivă RFI)

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată vineri timp de circa o oră la secţia specială pentru investigarea magistraţilor, fiind suspectată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

ACTUALIZARE: Laura Codruţa Kovesi anunţă după ieşirea de la secţia specială de investigare a magistraţilor că a cerut recuzarea procurorului de caz şi cea a procurorului şef de secţie.

"Niciodată nu am comis fapte penale, acuzaţiile sunt pure fabulaţii. Nu am avut nici un fel de atribuţii legate de extrădarea condamnatului Popa Nicolae", spune fosta şefă a DNA.

În privinţa fotografiilor cu ea pe care omul de afaceri Sebastian Ghiţă susţine că le are, Codruţa Kovesi declară că a participat doar la evenimente oficiale ale instituţiilor şi a spus că unele imagini ar putea fi falsificate.

La ieşire, ea a fost ovaţionată şi încurajată de mai mulţi susţinători, care îi presăraseră şi lalele pe treptele Parchetului General, potrivit News.ro.

 

Laura Codruţa Kovesi, a sosit vineri la sediul Parchetului General, pentru a fi audiată la secţia privind infracţiunile din justiţie.

Ea este audiată în urma plângerii depuse de fostul parlamentar PSD Sebastian Ghiţă. Codruţa Kovesi este suspectată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a spus că va face declaraţii la ieşire.

Codruţa Kovesi a fost întâmpinată de un grup de susţinători care scandau: "Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!" şi "PSD, ciuma roşie!".