Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un procuror de la Secţia de investigare a magistraţilor ar fi cerut DNA dosarul Tel Drum pentru a patra oară

Un procuror din cadrul Secției de investigare ar fi cerut, astăzi, la DNA, dosarul Tel Drum, în care este vizat liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit unor surse judiciare, citate de ziare.com.

Potrivit surselor citate, solicitarea ar fi venit sub forma unei ordonanțe de ridicare a unor înscrisuri semnată de un procuror al SIIJ. Ordonanța de ridicare de înscrisuri este semnată, potrivit G4media, de procurorul Adina Florea. Procurorul ar fi solicitat predarea dosarului nr. 986/P/2014, cazul Tel Drum-Liviu Dragnea, susținând că acesta constituie mijloc de probă în soluționarea unui dosar aflat pe rolul secției de investigare a magistraților cu nr. 1164/P/2018 și care ar viza un magistrat.
Adina Florea le-ar fi transmis și un ultimatum procurorilor DNA pentru transmiterea dosarului Tel Drum: 22 februarie, adica peste două zile, potrivit ziare.com. Este pentru a patra oară când Secția pentru investigarea magistratilor solicită acest dosar.  În cazul in care procurorii DNA refuza sa comunice actele solicitate, aceștia riscă deschiderea unei anchete privind infracțiunea de obstrucționare a Justiției. În cazul Tel Drum, Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene,în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte.