Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kovesi, audiată la Bruxelles: Ați fost expuși la diverse informații despre mine. Nu am nimic de ascuns. Vă stau la dispoziție

kovesi_pe.jpg

Laura Codruța Kovesi în Parlamentul European
Sursa imaginii: 
Facebook / European Parliament

Laura Codruța Kovesi este audiată în Parlamentul European de la Bruxelles, în comisiile reunite LIBE și CONT. Fosta șefă a DNA condidează, alături de doi procurori din Franța și Germania, la funcția de procuror-șef european.

ACTUALIZARE 13: Membrii comisiei CONT a Parlamentului European au votat. Laura Codruța Kovesi a primit 12 voturi, candidatul francez 11, iar cel german 1. Urmează miercuri dimineață votul în comisia LIBE.

ACTUALZIARE 12: Eurodeputat francez: Mulți dintre noi nu dăm crezare acestor campanii de denigrare a dvs. Astfel de lucruri se întâmplă și în alte state europene.

ACTUALIZARE 11: Metodele de fraudare a fondurilor europene sunt cam aceleași. Prin urmare, experiența mea la conducerea DNA cumulată din astfel de dosare îmi va fi de folos la conducerea Parchetului European.

ACTUALIZARE 10: Pentru a doua oară, discursul lui Kovesi e întâmpinat de aplauze, după ce i-a răspuns unui eurodeputat care i-a solicitat să vorbească în limba engleză. Fosta șefă a DNA a spus în limba engleză că poate vorbi și engleză, și franceză.

ACTUALIZARE 9: Am anchetat oameni bogați, politicieni și, datorită faptului că am beneficiat de independență, am dus la bun sfârșit aceste dosare. Acum, se încearcă afectarea acestei independențe.

ACTUALIZARE 8: Întotdeauna am respectat legea și am fost independentă. Rezultatele mele sunt cunoscute și vorbesc de la sine.

ACTUALIZARE 7: În ceea ce privește dosarul penal care mă vizează în România, vreau să vă spun că sunt nevinovată. Este o cauză care vizează aducerea în țară a unui inculpat; nu am nicio legătură cu aceste acuzații.
ACTUALIZARE 6: În fiecare an, DNA a trimis în judecată anual în jur de 1000 de inculpați din care au fost condamnați in jur de 900.
ACTUALIZARE 5: Nu am fost sunată de vreun politician care să îmi ceară informații din dosare.
ACTUALIZARE 4: În ceea ce privește fraudarea fondurilor europene, DNA a instrumentat anual peste 2000 de dosare. Suntem familiarizați cu tipologia faptelor din acest sector.

ACTUALIZARE 3: Europarlamentarul Maria Grapini: Ați răspuns inexact la întrebări, ca să nu zic că ați mințit.

ACTUALIZARE 2: Eurodeputat din grupul ”verzilor”: Este o mare onoare pentru noi să vă avem aici având în vedere campania pe care a făcută Guvernul român împotriva dvs. Nu vă lăsați intimidată!

ACTUALIZARE 1: Eurodeputat italian: Sunt solidară cu dvs față de atacurile la care ați fost supusă.

 

 

....................................................................................

Cele mai importante declarații făcute de Laura Codruța Kovesi:

- Finalul discursului său a fost întâmpinat de aplauze.

- În timpul mandatului meu, DNA a pus secheestru pe bunuri de peste 2 miliarde de euro. Recuperarea prejudiciilor a fost și este prioritară pentru mine.

- Trebuie să aplicăm legea, dar să respectăm drepturile celor implicați în Anchete

- Legea trebuie aplicată în mod egal pentru toată lumea.

- Ați fost expuși la diverse informații despre mine. Vă stau la dispoziție pentru orice întrăbări aveți. Nu am nimic de ascuns.

- În România, procurorul este sub controlul strict al judecătorului.