Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Șeful Secției de anchetare a magistraților explică de ce a cerut dosarul TelDrum de la DNA

dosare_1.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Conducerea Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție a oferit explicații, în această seară, despre activitatea pe care o desfășoară și dosarele aflate în lucru. Deși Adina Florea și Gheorghe Stan au venit împreună la conferința de presă, doar șeful Secţiei de anchetare a magistraţilor a făcut precizări.

 

Gheorghe Stan a dat o serie de lămuriri despre funcţionarea secţiei pe care o conduce. El a vorbit si despre necesitatea” Ordonanței de Urgență 7, care a stârnit o mare nemulțumire în rândul procurorilor și judecătorilor. Stan a precizat că alegațiile privind scoaterea secției de sub controlul procurorului general sunt lipsite de orice fundament. Totodată, a ținut să asigure „toți procurorii și judecătorii de toată buna noastră credință în modul de desfășurare a activității”, susținând că existența acestei Secții speciale este o ”garanție a independenței acestora”.
 

Gheorghe StanȘeful Secției de Anchetare a Magistraților a explicat de ce structura de parchet a cerut transmiterea dosarului „Tel Drum” de la DNA, dosar în care liderul PSD Liviu Dragnea este urmărit penal  pentru constituire de grup infracțional și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene,. În ceea ce privește aducerea la cunoștință a numărului de dosare deschise împotriva Laurei Codruța Kovesi, Stan a invocat interesul public.

 

Gheorghe StanGheorghe Stan a vorbit si despre și înregistrarea unei plângeri penale împotriva unor oficiali europeni (n.red. Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene și vera Jurova, comisarul european pe Justiție) “Întrucât aceasta îndeplinea toate condițiile de formă prevăzute de către Codul de procedura penală, trebuia să fie concretizată într- un dosar penal și numai în urma unor verificări se va putea pronunța o soluție în respective cauză”, a spus Gheorghe Stan.