Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Procurorii DIICOT continuă protestele față de OUG 7

CSM contrează din nou Guvernul (Sursa foto: pixabay)

Procurorii DIICOT au anunţat luni că vor continua protestele faţă de OUG 7, ce modifică legile justiției. Ei vor purta o banderolă albă pe braţ în timpul serviciului.

Procurorii DIICOT spun că propunerile de modificare a OUG 7 sunt necesare, dar insuficiente.

Prin urmare, Adunarea Generală a procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a decis luni cu o majoritate de 163 de voturi continuarea protestului.

Astfel, în perioada 4-22 martie, procurorii DIICOT vor purta în semn de protest în timpul programului de lucru o banderolă albă.

"Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism continuă să-şi exprime îngrijorarea faţă de modalitatea în care puterea executivă, în calitate de legiuitor delegat, înţelege să adopte modificări prin ordonanţă de urgenţă, a «legilor justiţiei», acte normative organice de a căror claritate şi predictibilitate depinde însăşi normala funcţionare a sistemului judiciar. Aceste serii de modificări substanţiale iniţiate în decursul a câtorva luni au fost şi sunt de natură să afecteze grav atât activitatea Consiliului Superior al Magistraturii, pe cea a Ministerului Public, cât şi buna funcţionare şi stabilitatea sistemului de justiţie în ansamblu, cu consecinţe asupra modului de înfăptuire a actului de justiţie", se arată într-un comunicat al DIICOT.