Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


CSM avizează negativ proiectul de modificare a OUG 7

CSM avizeaza negativ proiect modificare OUG.jpg

CSM contrează din nou Guvernul (Sursa foto: pixabay)
CSM contrează din nou Guvernul (Sursa foto: pixabay)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ marţi proiectul de modificare a OUG 7 privind legile justiţiei.

Plenul CSM a avizat negativ proiectul de modificare a OUG 7. "Motivarea este în sensul menţinerii poziţiei consecvente a Consiliului, în acord cu hotărârea anterioară a Plenului şi cu propunerea anterioară a CSM, de abrogare a tuturor dispoziţiilor care exced propunerilor formulate de Consiliu", transmit reprezentanţii CSM.

Preşedinta CSM, Lia Savonea, anunţa vineri că prin noul proiect de OUG trimis de ministrul Justiţiei, se abrogă textele din OUG 7 privind delegările în funcţii şi condiţia bunei reputaţii.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a cerut marți din nou abrogarea integrală a OUG 7 privind legile justiţiei: "Nu ar trebui să discutăm despre compromisuri, ci despre abrogarea integrală a unei Ordonanţe vătămătoare pentru justiţia română, precum şi despre asumarea răspunderii în legătură cu o conduită care în nici un caz nu poate fi caracterizată ca fiind de cooperare loială cu instituţiile justiţiei, din păcate. Am auzit de atâtea ori în spaţiul public discutându-se despre cooperarea loială a instituţiilor statului român, conform exigenţelor Constituţiei României. Din păcate, este o distanţă mare de la discuţie la practică. Nu am dori să avem blocată Justiţia, nu aş dori să fac aici o analiză mai altfel decât analiza pe care o puteţi vedea pe site-ul Ministerului Public".