Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Judecător: O întrebare la referendum legată de continuarea luptei anticorupție ar fi inutilă

Judecator Horatius Dumbrava Pericol articol.jpg

Horaţius Dumbravă: E un lucru bun că PSD a schimbat discursul, dar mi-e teamă că nu ajunge (Sursa foto: Facebook/Horaţius Dumbravă)
Horaţius Dumbravă: E un lucru bun că PSD a schimbat discursul, dar mi-e teamă că nu ajunge (Sursa foto: Facebook/Horaţius Dumbravă)

Referendumul pe tema justiției va deveni inutil, dacă întrebarea va fi una prea generală. O spune la RFI judecătorul Horațius Dumbravă, după ce președintele Klaus Iohannis a afirmat că este ”aproape hotărât” să convoace consultarea populară concomitent cu alegerile europene din 26 mai.

Judecătorul Horațius Dumbravă crede că până la un referendum pe tema justiției, ar trebui soluționate problemele din sistem, de la dotările modeste ale instanțelor, până la abuzurile comise de unii procurori și protocoalele secrete cu SRI.

Magistratul spune că ”oportunitatea acestui referendum este fără doar și poate o acțiune politică, dar ca cetățean, ca membru al acestei cetăți și ca trăitor în sistem, e cumva futilă întrebarea legată de continuarea luptei împotriva corupției. Acum nu știm cum vor suna întrebările, dacă se va organiza un referendum, dar e ca și cum ai întreba un om bolnav dacă dorește să se facă bine. Or e evident lucrul ăsta, suntem toți conștienți (...). Nu cred că acest referendum, oricât de politic e el, mai mult sau mai puțin politizat, va rezolva problema, problema nu este aici”.