Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Laura Codruța Kovesi, sub control judiciar?

kovesi.jpg

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi
Sursa imaginii: 
Facebook

Fosta șefă DNA are interdicție să vorbească cu presa despre dosarul în care este anchetată. "Nu am voie să spun nimic, este o măsură de a-mi închide gura", a spus Kovesi după mai bine de șase ore de audieri. 

În acest moment nu am voie să vă spun absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat astăzi. Mi s-a interzis de către procurorul de caz să mai vorbesc cu presa pe acest dosar, ca atare nu vreau să am probleme, le-a transmis Laura Codruța Kovesi jurnaliștilor. Este o măsură luată pentru a mi se închide gura, a comentat LCK.Laura Codruța Kovesi ar fi fost plasată sub control judiciar de către procurorii Secției de anchetare a magistraților, susțin la Mediafax surse apropiate anchetei. . De asemenea, fosta șefă DNA ar avea calitatea de inculpat. Fosta șefă a DNA a fost audiată joi la Secția de anchetare a magistraților.  

Ea susține că s-ar încerca reducerea sa la tăcere din "disperarea unora" că  ar putea fi numită procuror-șef european. 

Laura Codruța Kovesi este cercetată pentru luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. În alt dosar, precurorii de la Secția de anchetare a magistraților, nou înființată, este acuzată, printre altele, de constituire de grup infracțional organizat.