Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kovesi a scăpat de controlul judiciar. "Am protecție de la SPP, am primit numeroase amenințări" (AUDIO)

kovesi.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Laura Codruța Kovesi

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a scăpat de măsura controlului judiciar. ÎCCJ a discutat  astăzi contestația depusă de Kovesi față de măsură controlului judiciar impusă de Secția specială de anchetare a magistraților care o acuză pentru presupusa mită cerută lui Sebastian Ghiță pentru extrădarea lui Nicolae Popa.

Fosta șefă a DNA susține că ar exista o legătură între campania declanșată împotriva procurorului general Augustin Lazăr și cea a șefei Curții Supreme și ancheta declanșată împotriva sa.
”Și mai sunt și alți procurori care sunt atacați zilnic și alți judecători care sunt atacați zilnic, pentru că și-au făcut treaba și cu toții trecem prin aceste campanii pentru că ne-am făcut treaba și pentru că unii vor să fure liniștiți în continuare și noi i-am împiedicat. Sigur că întotdeauna încercă să ataci șefii, oamenii care sunt cei mai vizibili în spațiul public, pentru a da un semnal și celorlalți. Dar, așa cum am spus, în sistem sunt mulți procurori și judecători curajoși, deci nu avem de ce să ne temem. O să se dovedească în timp că toate aceste acuzații care au fost făcute cu privire la noi sunt nefondate”, a spus Kovesi.
Întrebată de jurnaliști dacă e normal să meargă însoțită de SPP, Laura Codruța Kovesi a răspuns: "Am protecție de la SPP în acest moment, am primit numeroase amenințări. Atunci când am încheiat mandatul, am și trimis copie după toate amenințările pe care le-am primit și pe toate riscurile care există  cu privire la siguranța mea fizică, iar CSAT a decis că trebuie să beneficiez de protecție în continuare".
Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar de secţia de anchetare a magistraţilor în dosarul privind mita pe care i-ar fi cerut-o lui Sebastian Ghiţă pentru repatrierea, din Indonezia, a fostului director FNI, Nicolae Popa, condamnat în lipsă la închisoare.

ASCULTĂ AICI DECLARAȚIA: