Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tudorel Toader: În lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă!

toader.jpg

Ministrul justitiei, Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează că sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a posteriori, faţă de o normă juridică în vigoare, nu şi cele pronunţate a priori faţă de proiecte de lege şi subliniază că, „în lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o ordonanţă de urgenţă”.

"PS: Legiuitorul poate să renunţe la proiectul de lege supus controlului a priori. Dacă legiuitorul continuă procesul de legiferare, atunci trebuie să respecte soluţiile declarate neconstituţionale”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Ulterior, el a mai venit cu o precizare: „În lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă!

Reacția sa vine după ce vineri liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, referindu-se la ordonanţele pe tema codurilor penale, că ministrul Justiţiei Tudorel Toader trebuie să înţeleagă că nu mai poate continua aşa, că trebuie să înceteze cu această atitudine, că acesta a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă care de fapt nu s-au dat şi despre care nici nu crede că avea intenţia să le dea vreodată.

Dragnea a precizat că este apanajul prim-ministrului să decidă în privinţa ministrului Justiţiei.

Pe de altă parte, ministrul justiției a continuat și duminică seria mesajelor privind ordonanțele de urgență, de data asta criticând foști demnitari PSD care pledează pentru modificarea legilor penale. Concret, fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat în 2016 pentru luare de mită şi trafic de influenţă, l-a acuzat, pe Facebook, că este ”laș”.
”La câte interese în justiție are, mai nou vorbește și un anume Severin”, a reacționat ironic Tudorel Toader. 


Image source: 
Tudorel Toader | Facebook