Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ion Caramitru, despre dosarul Revoluției: Mă bucură nespus, dar încă nu am scăpat de comunism

Ion Caramitru coronavirus TNB.jpg

Ion Caramitru: Toate spectacolele sunt suspendate până pe 3 mai (Foto: Facebook/Ion Caramitru)
Ion Caramitru: Toate spectacolele sunt suspendate până pe 3 mai (Foto: Facebook/Ion Caramitru)

Dosarul Revoluției ar trebui să vizeze mai multe persoane responsabile pentru evenimentele din decembrie 1989. O spune la RFI actorul Ion Caramitru, unul dintre personajele cele mai vizibile ale Revoluției de acum 30 de ani. Reacția sa vine după ce procurorul general, Augustin Lazăr, a anunțat luni trimiterea dosarului în instanță.

Ion Caramitru spune că trimiterea dosarului Revoluției în instanță este o veste bună: ”Mă bucură nespus de mult și sper ca și cel legat de Mineriadă să aibă același destin (…). După părerea mea, ar trebui să fie mai mulți implicați în responsabilitățile legate de acele zile”.

Actorul comentează declarația lui Gelu Voican Voiculescu la Digi 24, unde a spus că este ”sugrumat de indignare”: ”Domnul Voiculescu are multe pe conștiință și nu are alte scuze decât să se arate surprins, ca să nu spun sugrumat. Are multe pete negre în zona respectivă și cred că acest dosar le va limpezi”.

Ion Caramitru crede că fostul președinte Ion Iliescu ”este vinovatul principal al acestei povești de a salva pe de o parte activul de partid comunist și de a ocroti fără doar și poate ofițerii, lucrătorii serviciului de Securitate, care a fost desființat pe hârtie, dar ținut la dispoziție, prin oamenii care l-au servit (…). Noi nu am scăpat de comunism nici astăzi”.

 
Ion Caramitru, despre trimiterea dosarului Revoluției în instanță