Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dăncilă, despre demiterea lui Toader: Vom lua o decizie în CEx PSD

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că va lua o decizie cu privire la demiterea ministrului Justiției, după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader, notează Mediafax.

„O decizie o voi lua în cadrul Comitetului Executiv Național, când am să ascult și părerea colegilor mei și o să îmi spun și eu părerea. O evaluare o prezint tot în Comitetul Executiv Național. Suntem un guvern politic, suntem susținuți politic și este foarte bine ca aceste discuții să le avem în cadru politic, în cadrul CEx. După ce vom lua această voi ieși public și am să o comunic”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni la Isaccea, întrebată dacă a discutat cu ministrul Justiției și ce va face în legătură cu schimbarea acestuia de la portofoliul Justiției.

Liviu Dragnea l-a avertizat, vineri, pe Tudorel Toader că nu mai poate continua așa, anunțând de luni bune ordonanțe, dar fără să facă nimic. Președintele PSD a spus că decizia legată de ministrul Justiției stă la mâna premierului.

Liderul PSD spune că decizia este la premier. „Să meargă la Bruxelles cu 7-8 articole, într-o mare umilință. În ceea ce privește codurile, parlamentul să își urmeze cursusl. Aceste legi trebuie să fe finalizate. Gvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare. Nu putem să lăsăm să se discute despre teme parazit luni de zile”.

Întrebat dacă vrea ca Toader să plece, Dragnea a răspuns: „Nu mă interesează (...) Nimeni nu poate să stea prizonierul acestor teme parazite”.

Liderul PSD a mai spus că sunt zeci de acte normative întârzitate de ministrul Justiției.