Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Legile justiției - reprezentanții Comisiei de la Veneția vin în România

venetia_1_wikimedia.jpg

Delegația va avea întâlniri cu conducerea Ministerului Justiției
Delegația va avea întâlniri cu conducerea Ministerului Justiției
Sursa imaginii: 
Wikimedia Commons

O delegație a Comisiei de la Veneția vine în România săptămâna viitoare pentru a discuta cu reprezentanții autorităților române despre modificarea legilor justiției și intenția PSD-ALDE de modificare a codurilor penale, anunță surse judiciare.

Reprezentanții Comisiei de la Veneția vin în România la mijlocul săptămânii viitoare pentru a avea discuții cu reprezentanții instituțiilor de forță din justiție pe tema modificării legilor justiției, a înființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție și a modificărilor preconizate de puterea PSD-ALDE la codurile penale.

Delegația va avea întâlniri cu conducerea Ministerului Justiției, a Înaltei Curți de Casație și Justiție, a Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție, a Direcției Naționale Anticorupție și a Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție.

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat pe 6 martie că reprezentanții Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei vor sesiza Comisia de la Veneția cu privire la modificările făcute de guvern legilor justiției din România, fără consultări publice și fără respectarea observațiilor Consiliului Superior al Magistraturii. Orban a mai spus atunci că alianța PSD-ALDE ar comite un act de trădare a intereselor naționale dacă nu se va opri să legifereze împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene.

Acțiunea APCE vine în urma unei cereri făcute tot în luna martie de liberalii români, în legătură cu ordonanța de urgență prin care a fost înființată secția de anchetare a magistraților.