Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Se reia procedura de selecție a procurorului general

Procedura de selecție a procurorului general, post vacant din 27 aprilie, după încetarea mandatului lui Augustin Lazăr, va fi reluată, a anunțat ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall. O a doua procedură de selecție era în curs și va fi revocată și reluată "în perioada imediat următoare", a precizat Birchall.

„Am decis revocarea cu efecte imediate a următoarelor proceduri: procedura de selecţie a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi justiţie şi procedura de selecţie a adjunctului membrului naţional la Eurojust”Mandatul fostului procuror general Augustin Lazăr - pe care Tudorel Toader a încercat fără succes să îl revoce încă de anul trecut - a expirat în 27 aprilie, iar cu acea dată Lazăr s-a pensionat. 

Candidaturile ar fi trebuit depuse până în 25 aprilie. Atunci fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader, care a lansat procedura de selecţie, a fost schimbat din funcţie. Pe site-ul Ministerului Justiţiei nu a mai fost făcut de atunci niciun anunţ referitor la procedura de selecţie a procurorului general.