Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Radu Mazăre a ajuns în România. A fost dus la penitenciarul Rahova

mazare_suspendat_1.jpg

Judecătorii l-au condamnat pe Radu Mazăre la 9 ani de închisoare cu executare

Fostul primar al Constanței a fost adus în România, sub escorta poliției. Aeronava care l-a adus în țară a aterizat luni seară pe Aeroportul Internațional Henri Coandă. Radu Mazăre a fost dus direct la penitenciarul Rahova, unde va sta 20 de zile în carantină. 

Radu Mazăre a fost dat în urmărire internațională după ce, pe 8 februarie 2019, magistrații Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv la nouă ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Surse Digi24 spun că Radu Mazăre ar fi cerut azil în Franța. Pe de altă parte, Mihai Mazăre, fratele fostului primar, a declarat pentru Mediafax că avocaţii lui Radu Mazăre au sesizat autorităţile franceze despre un presupus abuz la care acesta ar fi fost supus în Madagascar, și anume că decizia extrădării nu a fost luată de un judecător.

Radu Mazăre a fost plecat în Madagascar mai bine de un an, iar acolo a făcut demersuri, potrivit avocaților săi, pentru a obține azil.

Fostul primar al Constanței a fost dat în urmărire internațională după ce, pe 8 februarie 2019, magistrații Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv la nouă ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Imediat, autorităţile române, prin Interpol, au emis un mandat de căutare a acestuia, iar pe 8 mai, Radu Mazărea fost reținut de autoritățile din Madagascar.