Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Procesul lui Liviu Dragnea: Instanța va pronunța sentința pe 27 mai

liviu_dragnea.jpg

Procesul lui Liviu Dragnea, amanat pana pe 20 mai
Sentința în procesul lui Liviu Dragnea, anunțată pe 27 mai
Sursa imaginii: 
site-ul Partidului Social Democrat

Judecătorii Curții Supreme au amânat pentru 27 mai pronunțarea în  procesul angajărilor fictive la Protecţia Copilului Teleorman. În prima instanţă, la completul de trei judecători, liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu. Acesta a fost ultimul termen al procesului, termen la care Liviu Dragnea nu a fost prezent.

Instanța a decis respingerea excepției de nelegalitate a constituirii completului de 3 judecători, respingerea cererilor de sesizare a CCR, dar și cererea de amânare a procesului până după decizia Curții Constituționale.

Avocatul Marian Nazat, care-l reprezintă pe Liviu Dragnea, susține că acuzațiile de instigare la fals intelectual, în cazul clientului său, s-ar fi prescris.

Pe de altă parte, procurorul DNA a anunțat ICCJ că solicită pedepse mai aspre pentru inculpații din procesul lui Liviu Dragnea. "Solicităm aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanța de fond", a precizat procurorul.

De notat că la 1 iunie Luciana Mera, judecătoare care face parte din complet, se pensionează, ceea ce ar putea duce la o reluare a procesului de la început, în funcție de decizia completului.