Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scandal de amploare la Academia de Poliție. ”Instituția ce formează cadrele superioare ale Poliției e putredă”

scandal_academie_politie_ipp_institutie_putreda.jpg

Rectorul și prorectorul Academiei de Poliție, puși sub control judiciar (Foto: Facebook/Academia de Poliție)
Rectorul și prorectorul Academiei de Poliție, puși sub control judiciar (Foto: Facebook/Academia de Poliție)

Scandalul de la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din Capitală ia amploare. Ministrul de Interne, Carmen Dan, le cere demisia rectorului și prorectorului instituției, după ce aceștia au fost puși sub control judiciar. Ei sunt anchetați pentru că ar fi determinat un om din subordine să o amenințe cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan, care a dezvăluit în ultimii ani mai multe cazuri de plagiat la Academia de Poliție.

ACTUALIZARE: Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog, a anunțat că rectorul și prorectorul Academiei de Poliție și-au dat demisia vineri.

 

Acest scandal de la Academia de Poliție arată cât de putredă este în realitate instituția, spune directorul Institutului pentru Politici Publice (IPP), Adrian Moraru: ”Instituția de bază care formează cadrele superioare ale Poliției Române este una putredă și nu este putredă de câteva luni sau de când s-a întâmplat acest incident, ci de foarte mulți ani și ăsta este doar un efect final și o manifestare pe care o vedem acum a unei lipse cu adevărat de interes de a încerca să facem curățenie și în Academia de Poliție, care ar trebui să prezinte o altfel de ținută”.

Directorul IPP declară că ”dacă acesta este stilul de management pe care l-am tolerat ani de zile, dacă nu zeci de ani de zile, nu e de mirare că în oglindă avem un anumit spirit și o anumită abordare față de cetățean a polițiștilor români”.

 
Adrian Moraru, despre scandalul de la Academia de Poliție