Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Dragnea s-a predat la Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea s-a predat luni după-amiază la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive.

Dragnea va sta timp de 21 de zile în carantină, după care, cel mai probabil, va fi transferat la Penitenciarul  Jilava, unde va executa pedeapsa în regim semisdeschis.

Luni, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în cazul angajărilor fictive. Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea, după cea de la referendum.

Patru din cei cinci judecători ai completului s-au pronunțat pentru condamnare. Judecătorul care s-a pronunțat împotrivă a fost de părere că procesul lui Dragnea ar trebui rejudecat, el invocând o posibilă nelegalitate a completului de 3 judecători care a dat decizia în primă instanță. Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.