Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Deținutul Dragnea primit în sistemul penitenciar cu mesajul „Bine ai venit acasă, Liviu!”

inchisoare.jpg

Liviu Dragnea primit în sistemul penitenciar cu mesajul „Bine ai venit acasă, Liviu!”
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Federația Sindicatelor din Administrația Naționala a Penitenciarelor arată, într-un comunicat de presă intitulat "Bine ai venit acasă, Liviu", condiţiile pe care liderul PSD Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, le poate găsi în penitenciar. "Poate te miră că-i cam îngust, ori că-i olecuţă de mucegai sau că-s prea mulţi colegi în cameră. Preocupat fiind cu amnistii şi graţieri, deşi aveai pe mână banii ţării, ai uitat să repari puşcăriile", spun reprezentanții  sindicaliștilor din ANP.

"Bine ai venit acasă, Liviu! Mai jos, câteva învăţături utile pentru carantină şi pentru cei câţiva ani de după – Iartă maşina aia mioritică în care te-au adus la noua ta casă, dar alta n-am avut. Bugetul mic, sistemul penitenciar subfinantat şi subminat. Ştii matale! Doar te-ai luptat mai bine de 2 ani să ne dărâmi cu tot cu justiţie şi puşcării! Dacă reuşea Tudorel să libereze toţi deţinuţii, acum făceai puşcărie singur. Toată Rahova era, practic, a ta. N-aţi reuşit, şi-a fost o doar o întâmplare că sluga s-a dovedit nevredincă. Greu eşec!", se arată într-un comunicat de presă de marţi, al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Reprezentanţii Federaţiei fac referire la condiţiiledin penitenciare.

"Camera o găseşti aşa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiţii pentru penitenciare în timp ce plângeai şi te smiorcăiai la televizor de mila miilor de infractori condamnaţi pe nedrept pentru crime, tâlharii, violuri, hoţii şi alte blestemăţii. O să-i cunoşti mai bine şi-o să plângeţi împreună. (...) Poate te miră că-i cam îngust, ori că-i olecuţă de mucegai sau că-s prea mulţi colegi în cameră. Preocupat fiind cu amnistii şi graţieri, deşi aveai pe mână banii ţării, ai uitat să repari puşcăriile şi să le aduci aprope de nivelul vilelor pe care le vedem uneori filmate discret din drona. Nu credeai că ţi se întâmplă şi ţie justiţie", scrie în comunicat.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, luni, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În prezent el se află în carantină la Penitenciarul Rahova, loc în care ar putea să își ispășească întreaga pedeapsă sau ar putea fi transferat la Jilava.