Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Patru persoane, puse sub acuzare pentru doborârea unei aeronave Malaysia Airlines în 2014

avion.jpg

O aeronavă a companiei Malaysia Airlines s-a prăbușit în iulie 2014, în zona regiunii Donețk, din estul Ucrainei.Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit
Image source: 
pixabay.com

Patru persoane au fost puse sub acuzare miercuri pentru doborârea unei aeronave MH17 a companiei Malaysia Airlines în anul 2014, în spațiul aerian al Ucrainei. Aeronava de pasageri MH17 zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur. 298 de persoane au murit atunci, relatează BBC.

Cei patru bărbați sunt au fost puși sub acuzare pentru uciderea celor 298 de persoane care se aflau la bordul aeronavei doborâte. Autoritățile olandeze au emis mandate internaționale de arestare pentru trei bărbați de naționalitate rusă, Igor Girkin, Sergey Dubinsky și Oleg Pulatov și un ucrainean, Leonid Kharchenko . 

Procesul este programat să înceapă în Olanda, în data de 9 martie 2020. Conform anchetatorilor olandezi, cei patru suspecți se aflau în estul Ucrainei în noaptea atacului, ei “ jucând un rol semnificativ în uciderea celor 298 de civili”. Mai exact, aceștia sunt considerați responsabili pentru transportarea rachetei Buk folosită pentru doborârea aeronavei MH17 în zona regiunii Donețk din estul Ucrainei. 

Aeronava companiei Malaysia Airlines s-a prăbușit în iulie 2014. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au fost ucise, 196 dintre acestea fiind cetățeni olandezi.
Autoritățile olandeze au transmis că Rusia nu a cooperat în cadrul anchetei și că nu se așteaptă ca autoritățile ruse să predea suspecții. Pe de altă parte, adminstrația de la Moscova a anunțat că nu are încredere în rezultatele investigației internaționale, potrivit lui Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin.