Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Toni Greblă, achitat definitiv în procesul de corupție

toni_grebla_achitat_definitiv_proces_coruptie.jpg

Toni Greblă scapă de închisoare (Foto: gov.ro)
Toni Greblă scapă de închisoare (Foto: gov.ro)

Instanța supremă l-a achitat joi pe secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, în dosarul în care a fost cercetat pentru fapte de corupție. Sentința este definitivă.

Toni Greblă fusese achitat și în primă instanță, în procesul în care era judecat pentru trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional.

Procurorii DNA l-au pus sub acuzare în 2015. La vremea respectivă, Toni Greblă a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore.

El a explicat atunci că procurorii i-au imputat faptul că în ce priveşte infracţiunea de trafic de influenţă, este vorba despre o sumă de 100.000 de euro, care a fost investită de omul de afaceri Mihai Prundianu în ferma de struţi. În schimbul banilor, Toni Greblă ar fi intervenit pentru acesta pe lângă unele instituţii ale statului.

DNA mai arăta că începând din august 2014, Toni Greblă a făcut demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între finul său, Ion Bîrcină, un cetăţean turc, cetăţeanul moldovean Victor Dolghi şi Constantin Bartolomeu Săvoiu. Cetăţeanul turc este, conform unor documente din dosar, omul de afaceri Corekci Sevket, informează Mediafax.

Cei cinci ar fi constituit un grup infracţional organizat pentru a exporta, prin Turcia, produse agro-alimentare către Rusia, în ciuda embargoului institutit de aceasta pentru marfa din UE.