Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Franța o susține pe Laura Codruța Kovesi la funcția de procuror șef european

Jean-François Bohnert, procurorul francez susţinut de Consiliul UE pentru conducerea Parchetului UE este deranjat de atenția mediatică acordată fostei șefe a DNA.

Franța a decis să o susțină pe Laura Codruța Kovesi la funcția de procuror șef european, în ciuda faptului că are un candidat propriu, scrie Financial Times.

Cotidianul citează surse franceze și românești și scrie că decizia Franței de a o susține pe Laura Codruța Kovesi vine după ce Emmanuel Macron a ieșit triumfător de la negocierile de luna trecută privind pozițiile de conducere din Uniunea Europeană, inclusiv pentru conducerea Băncii Centrale Europene. Post care va fi ocupat de franțuzoaica Christine Lagarde.

Un oficial francez de rang înalt a declarat sub protecția anonimatului că schimbarea de atitudine în privința Parchetului UE a venit din nevoia de echilibru geografic pentru pozițiile superioare ale UE, deoarece Estul Europei nu a primit niciuna.

Între timp, Jean-François Bohnert, procurorul francez susţinut de Consiliul UE pentru conducerea Parchetului UE este deranjat de atenția mediatică acordată fostei șefe a DNA. El afirma într-un interviu acordat Politico.eu că sarcina procurorului-şef european nu va fi doar să combată corupţia, subliniind că se pune prea mult accent pe experienţa anticorupţie a Laurei Codruţa Kovesi.