Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristi Danileț răspunde PSD pe tema rapoartelor GRECO: E inacceptabil, nu magistrații trebuie să-și dea cu părerea

Judecătorul Cristi Danileț spune la RFI că poziția PSD în privința rapoartelor GRECO este inacceptabilă. Social-democrații au declarat că nu vor face nimic, până când magistrații nu ajung la un consens.

Cristi Danileț critică poziția PSD pe tema rapoartelor GRECO: ”Este un lucru inacceptabil și vă și spun de ce. Aceste recomandări ale GRECO provin din partea unui organism de experți din cadrul Consiliului Europei. Consiliul Europei este un organism politic din care și România face parte și care funcționează după anumite reguli. Aceste reguli nu sunt facultative. În orice caz, nu magistrații trebuie să își dea cu părerea, să fie de acord cu aplicarea acestor reguli”.

Judecătorul amintește că ”în urmă cu un an, toate instanțele și Parchetele din România și-au exprimat deja voința în legătură cu această secție specială, pe care Parlamentul a inventat-o în România. Și atunci, aproape în unanimitate, toți magistrații din România și-au exprimat opinia că această secție nu este necesară și nu ar trebui inventată. Păi, dacă atunci am spus clar că nu dorim această secție, acum să fim întrebați din nou dacă suntem de acord sau nu cu secția sau să fim de acord sau nu cu GRECO? Nu, după părerea mea, este inacceptabil ca reglementări după care funcționează entități politice să fie supuse acordului magistraților”.

 
Cristi Danileț, despre poziția PSD privind rapoartele GRECO