Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Judecătoria Slatina: Fetița din Baia de Aramă poate pleca din țară

Judecatoria Slatina.jpg

Judecatoria Slatina
Judecatoria Slatina
Image source: 
portal.just.ro

Procurorul general atacă decizia Judecătoriei Slatina care a hotărât că Sorina, fetițade 8 ani  din Baia de Aramă, poate pleca din țară împreună cu părinții adoptivi, o familie de români stabiliți în SUA.  Instanța a respins cererea de ordonanță președințială formulată de procurorul general, Bogdan Licu. 

Una după alta, informațiile despre soarta Sorinei se succed astăzi. Judecătoria Slatina a decis că micuța poate pleca din țară, împreună cu părinții adoptivi. Instanța a respins astfel cererea de ordonanță președințială formulată de procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, pentru interzicerea părăsirii teritorilui de către micuță. „ Sentința nu este definitivă. Este cu apel în cinci zile de la comunicare, dar ea este executorie,” au declarat pentru Mediafax reprezentanții judecătoriei Slatina. Așadar, dacă familia adoptatoare vrea să plece din țară cu fetița, o poate face. „Este o decizie legală și corectă. Acum așteaptă să ridice pașaportul și să plece din țară, să meargă la familie, în America”, spune Avocatul familiei adoptatoare. „Fetița a făcut consiliere psihologică în toată această perioadă, a îndeplinit toate evaluările stabilite de către IML, analize, inclusiv consiliere psihologică, pe care o va continua și în America timp de doi ani”, a adăugat reprezentantul adoptatorilor.

Judecătoria Slatina este a cincea instanță care a fost chemată să soluționeze ordonanța președințială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinți, Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Olt.

Cu toate acestea,  qvocatul familiei Șărămăt, cea care a crescut-o pe Sorina, a depus, tot astazi, la Tribunalul București, o cerere pentru constatarea nulității adopției fetiței de 8 ani din Baia de Aramă. Avocații familiei fostei asistente maternale care a crescut-o pe Sorina susțin că procedura este ilegală și că adopția s-a făcut pe ascuns.  " Să aveți în vedere că această adopție s-a făcut în mod ascuns, s-a încălcat flagrant articolul 9 din legea 273 /2004, Legea adopției. Față de împrejurarea că lipsesc condițiile de fond, adică opinia minorului, eu consider că această acțiune trebuie admisă", a declarat Ioana Constantin, avocatul familiei Șărămăt, citată de Mediafax.