Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Declarație surprinzătoare a șefului DIICOT în cazul Caracal

declaratie_surprinzatoare_sef_diicot_caz_caracal.jpeg

Procurorii DIICOT au reluat vineri cercetările în cazul crimelor de la Caracal, făcând verificări la casa lui Gheorghe Dincă.
Sursa imaginii: 
(Sursa foto: site DIICOT)

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat miercuri că nu există dovezi clare că fetele din Caracal sunt moarte și că până atunci nu poate fi exclusă nici o variantă, nici măcar cea că ele ar fi în viață.

Șeful DIICOT, despre cazul crimelor din Caracal: ”Nu neglijăm nici una dintre versiuni. Noi desfășurăm cercetările având în vedere ambele ipoteze: fie că e în viață, fie că e decedată. Nu doar Alexandra, ci și Luiza (...). Până nu avem niște elemente clare că ar fi decedate, noi nu putem neglija varianta că ar putea fi și în viață”.

Felix Bănilă spune că ”în urma cercetărilor la fața locului, s-au desfășurat toate actele necesare pentru a ne asigura că victimele nu se află în imobil sau în curtea imobilului respectiv aparținând inculpatului (...). Azi nu am desfășurat nici o percheziție domiciliară nicăieri, pentru că trebuie cu autorizarea judecătorească. Nu putem neglija aspectele de la fața locului. Afirm că cercetarea la fața locului va fi reluată, pentru că nu este finalizată”.

Șeful DIICOT explică faptul că nu pot fi efectuate cercetări la domiciliul lui Gheorghe Dincă, întrucât este o speță cu un arestat preventiv, motiv pentru care ancheta trebuie efectuată în prezența lui și a avocatului său.

Felix Bănilă mai declară că ADN-ul Alexandrei Măceșanu a fost găsit și în locuința lui Gheorghe Dincă și în mașina sa, însă nu și pe fragmentele osoase găsite în cazanul din curte.

Șeful DIICOT spune că butoiul unde au fost găsite fragmente osoase despre care se crede că sunt ale Alexandrei nu este un butoi, ci un arzător improvizat, care acționează ca o sobă.

Felix Bănilă precizează că DIICOT nu are în acest moment nici măcar rezultate preliminare referitoare la fragmentele osoase ridicate de la casa lui Gheorghe Dincă, ceea ce înseamnă că informațiile apărute în spațiul public nu sunt confirmate încă.