Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Procurorul care a instrumentat cazul Alexandrei, suspendat de CSM

csm_14.jpg

Tudorel Toader a cerut revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la șefia DNA
Sursa imaginii: 
RFI

Procurorul din Caracal care s-a ocupat de dispariţia Alexandrei Măceșanu a fost suspendat din funcţie. Decizia a fost luată de secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Cristian Ovidiu Popescu este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară pentru gravă neglijenţă.

Procedura disciplinară care îl vizează pe magistrat aduce atingere prestigiului justiției, precizează CSM. Procurorul nu le-ar fi permis polițiștilor să pătrundă înainte de ora 6 în casa lui Gheorghe Dincă, unde se presupunea că se află Alexandra Măceșanu. 
Miercuri, Inspecția Judiciară a anunțat că a dispus începerea cercetării disciplinare a procurorului Popescu pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență.

"În motivarea începerii cercetării disciplinare, s-a reținut că procurorul de caz, sesizat cu infracțiunea de lipsire de libertate a unei minore și având, că atare, obligația de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimțit la pătrunderea, anterior orei 6,00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituția României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal", se arată într-un comunicat al Inspecției Judiciare.

Conform aceleiași surse, inspectorii Direcției de inspecție pentru procurori au înaintat Secției pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM propunerea de suspendare din funcție a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare.