Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Procuror DIICOT: Gropile betonate din curtea lui Gheorghe Dincă, verificate

declaratie_surprinzatoare_sef_diicot_caz_caracal.jpeg

Procurorii DIICOT au reluat vineri cercetările în cazul crimelor de la Caracal, făcând verificări la casa lui Gheorghe Dincă.
Sursa imaginii: 
(Sursa foto: site DIICOT)

Procurorii DIICOT au reluat, vineri, cercetările la casa din Caracal unde Gheorghe Dincă le-ar fi ucis pe cele două adolescente. Acesta a fost audiat ore întregi în cursul nopții, suspectul menținându-și declarațiile anterioare. În plus, a mai oferit noi indicii, care vor fi verificate în cadrul anchetei, a spus, purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime. Potrivit acesteia, echipe complexe verifică fiecare detaliu, inclusiv gropile betonate. 

„În baza unui nou mandat de percheziție am intervenit la domiciliul inculpatului, urmare a preluării dosarului de la DIICOT ST Craiova la Structura Centrală. Vom efectua o cercetare criminalistică complexă și amănunțită, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Institutul Național de Criminalistică, precum și cu Serviciul Criminalistic din Poliția Capitalei. Când vorbesc de o acțiune complexă, de o cercetare complexă, mă refer la faptul că vor fi sectorizate toate zonele, vor fi cercetate cu echipe diferite. De asemenea, se va avea în vedere și vor fi verificate și gropile acelea cu beton și ciment după ce în prealabil vom face o degajare a zonelor respective”, a spus Porime.

Dincă a oferit noi indicii care vor fi verificate, a adăgat procurorut DIICOT. „Aceste indicii care vor fi valorificate și verificate în cadrul anchetei. Nu pot spune la acest moment (ce indicii – n.r.). Noi am solicitat de ieri mandat de percheziție domiciliară”, a afirmat Porime.

Procurorii DIICOT au reluat vineri cercetările în cazul crimelor de la Caracal, făcând verificări la casa lui Gheorghe Dincă, unde au fost găsite probe de ADN aparținând Alexandrei Măceșanu. Dincă, suspect principal în acest caz, participă la cercetări. El a fost dus sub escortă de la Arestul Central din Capitală înapoi la casa din Caracal, unde le-ar fi ucis pe cele două tinere, pentru verificări.