Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cinci persoane au fost arestate preventiv în dosarul "Projekt Maramureș"

diicot-sky.jpeg

Image source: 
www.diicot.ro

 Potrivit DIICOT, o grupare condusă de o familie de germani îi exploata prin muncă pe copiii aduși în România pentru reeducare. 

Cinci persone, printre care și liderul grupării, cetăţeanul german Bert Schumann, au fost arestate preventiv pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și lipsire de libertate în mod ilegal. Aceștia sunt acuzați că au ţinut în sclavie mai mulți tineri germani, pe care i-au pus să execute munci în locuințele unor localnici, pretextul oficial fiind cel al unui "program de reeducare". Soţia cetățeanului german, Babett Schumann , este cercetată în libertate.
Conform procurorilor, suspecții au auds în România în scop de reabilitare mai mulți adolescenţi germani cu comportamente antisociale, care sufereau de psihoză sau erau dependenți de droguri, ai căror părinți erau de regulă divorțați, narcomani sau alcoolici. Tinerii erau luaţi de statul german în custodie, de la părinţii acestora, după care erau încredinţaţi organizaţiei respective pentru a intra în „programul de reabilitare” promovat de cei doi cetățeni germani.
Sub pretextul că minorii participă la programe extinse de educare alături de profesori și psihologi, odată ajunși aici, aceștia erau deposedați de lucrurile cu care ar fi avut posibilitatea să comunice cu cei din afara sistemului și cu familiile din Germania, fiind supuși unor metode brutale de educație prin obligarea de a presta munci fizice epuizante, la care erau adăugate episoade de bătaie și privarea de hrană.  

 
Tags: