Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


George Maior, audiat la DNA în dosarul vizitei în SUA a lui Liviu Dragnea

maior.jpg

George Maior, ambasadorul României în SUA
Image source: 
Wikimedia

George Maior, ambasadorul României la Washington și fostul director al SRI, a fost audiat astăzi la DNA. Acesta a declarat la ieșirea de la audieri că a fost chemat în calitate de martor într-un dosar care vizează vizită în SUA a fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Maior a descris discuția cu procurorii "drept plăcută".

 “De mult timp voiam să vin, discuție foarte plăcută cu domnii procurori. Dosarul este în procedură, nu pot oferi detalii, dar discuția foarte plăcută. Ce informații există, am dat. Mâine, mă întorc în SUA.”, a spus George Maior, cu mențiunea că nu a fost implicat în organizarea vizitei în America și nici ambasada: „Ca martor, poți să spui multe despre contextul unei vizite”, a precizat Maior întrebat cu privire la afirmațiile fostului lider PSD, Liviu Dragnea care spunea, la finalul anului trecut, că are informații potrivit cărora i-a fost făcut un dosar penal cu privire la deplasarea sa în America, atunci când Liviu Dragnea a participat la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de președinte al Statelor Unite.

Elliott Broidy este cel care i-a invitat, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comitetului de învestire a preşedintelui Statelor Unite, pe liderul PSD Liviu Dragnea şi pe fostul premier Sorin Grindeanu. Ulterior, procurorii au deschis o anchetă în care era vizat Elliot Broidy, acesta fiind acuzat că şi-a folosit influenţa pe lângă preşedintele Donald Trump pentru consolidarea relaţiilor de afaceri cu lideri străini.