Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Percheziții la PSD Arad, într-un amplu dosar de corupție

dosar_eads_clasat_procurori_dna.jpg

Image source: 
pixabay.com

DNA face percheziții la PSD Arad, la Direcția de Drumuri și la locuințele a trei parlamentari, anunță Pressalert și publicația Opinia Timișoarei.

Parlamentarii vizați sunt deputații PSD de Arad Florin Tripa și Dorel Căprar, respectiv Ioan Chisăliță, senator PSD de Caraș-Severin.

Florin Tripa a mers, însoțit de avocatul său, la sediul DNA Timișoara, susținând că a fost chemat pentru audieri și nu știe despre ce este vorba. La ieșire, deputatul a anunțat că are calitatea de suspect într-un dosar de trafic de  influență. Ancheta l-ar viza și pe șeful DRDP Timișoara, Cristian Ispravnic, consilier județean PSD, informează presa locală.

Surse din anchetă, citate de presa locală,  au spus că Ispravnic și alți directori din DRDP i-ar fi constrâns pe angajați să solicite de la șoferii de camioane mită, care era colectată mai departe de șefi.

Luni dimineața au fost făcute 15 percheziții, într-un dosar de luare și dare de mită și trafic de influență, potrivit publicației Opinia Timișoarei.

Publicația scrie că ar fi vorba despre mitele ce ar fi fost date la DRDP Timișoara pentru măsluirea greutății camioanelor de marfă care treceau în Ungaria.

Ancheta a început în urmă cu 9 luni, după ce autoritățile anticorupție au aflat că pentru a trece cu vederea greutatea reală a camioanelor se dădeau între 50 și 100 de euro angajaților Direcției de Drumuri și Poduri.