Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dosarul Colectiv: Piedone, 8 ani de închisoare. Patronii clubului, 11 ani. Pompierii, 9 ani

Dosar Colectiv Piedone inchisoare.jpg

Primul verdict în dosarul Colectiv a fost dat luni, 16 decembrie, de Tribunalul Capitalei (Sursa foto: pixabay)
Primul verdict în dosarul Colectiv a fost dat luni, 16 decembrie, de Tribunalul Capitalei (Sursa foto: pixabay)

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat de Tribunalul Capitalei la opt ani de închisoare în dosarul Colectiv. Patronii clubului au primit câte 11 ani. Cei doi pompieri ISU au fost condamnaţi la câte nouă ani şi două luni de închisoare.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone a fost condamnat luni la opt ani și șase luni de închisoare, iar cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani și opt luni de închisoare. Pedepsele sunt cu executare.

Decizia Tribunalului nu este definitivă.

Patronii clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, George Matei şi Antonina Radu, care au verificat clubul Colectiv, fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor de securitate la incendiu, au fost condamnaţi la câte nouă ani şi două luni de închisoare.

Magistrații au dispus ca victimele incendiului de la Colectiv să primească daune morale în valoare totală de peste 42 de milioane de euro, cea mai mare sumă acordată fiind de 500.000 de euro.