Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Poliția Capitalei s-a autosesizat în cazul celui de-al doilea pacient ars la Floreasca

chirurgie_pixabay.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Incidentul e investigat și de Ministerul Sănătății. Cei care au suferit arsuri în sala de operație sunt rugați să le semnaleze spune ministrul Victor Costache. 

Poliția Capitalei s-a autosesizat și extinde cercetările în cazul de la Floreasca pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. Decizia vine după ce un alt pacient ar fi ars în acest spital anul trecut.

„În urma apariției în spațiul public a unor informații cu privire la faptul că o persoană a suferit răni provocate de arsuri, anul trecut, în urma unei intervenții la un spital din Sectorul 1, facem precizarea că polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment”, informează Poliția Capitalei.

Demersul vine după ce minstrul Sănătății, Victor Costache, a spus, marți, că este posibil ca situația femeii care a ars pe masa de operație să nu fie singulară, existând informații potrivit cărora un alt pacient a suferit arsuri în blocul operator, motiv pentru care continuă cercetările la Spitalul Floreasca.

Continuăm să investigăm și rugăm toți pacienții care au suferit astfel de arsuri să ne semnaleze. Transmitem tuturor colegilor să nu mai folosească off label biocide. Orice utilizare off label a unui biocid, a unui instrument chirurgical poate da naștere la tragedii”, a explicat Costache.

Ministrul sănătății a prezentat, marți, concluziile controlului făcut la spitalul Floreasca în cazul femeii care a luat foc în sala de operație și a murit. Medicii care au făcut operația au folosit un biocid utilizat pentru dezinfectarea mâinilor, deși în spital erau disponibile toate tipurile de dezinfectanți. Biocidul conține o cantitate mare de alcool care în combinație cu bisturiul electric a dus la izbucnirea focului pe masa de operație.