Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul japonez al justiției: Acuzațiile lui Ghosn sunt ”absolut intolerabile”

japonia.jpeg

Ministrul nipon al justiției, Masako Mori, Tokyo, 9 ianuarie 2020
Sursa imaginii: 
Reuters via France24

Acuzațiile lui Carlos Ghosn împotriva justiției japoneze sunt absolut intolerabile, a afirmat joi ministrul nipon al justiției, Masako Mori potrivit agenției Reuters, citată de France24. Reacția vine după ce fostul șef al grupului Renault Nissan a fugit din Japonia, acolo unde urma să fie judecat și a ajuns la Beirut, unde a făcut miercuri mai multe declarații împotriva acuzatorilor săi, inclusiv împotriva sistemului judiciar din Japonia.

În conferința de presă de la Beirut, Ghosn a spus că a fost tratat ”cu brutalitate” de procurorii din Tokyo, care l-ar fi interogat chiar și 8 ore pe zi, în absența unui avocat, încercând să-l forțeze să-și recunoască faptele de care e acuzat, printre care raportarea de date financiare false, abuz de încredere, folosirea ilegală a fondurilor companiei pe care o conducea.

În replică, ministrul nipon a precizat joi că chiar și numai fuga lui din Japonia este o ilegalitate: ”Așa ceva nu este tolerat în niciun sistem din lume. În plus el răspândește informații false despre sistemul judiciar din Japonia, ceea ce este absolut intolerabil”

Masako Mori a mai spus că va căuta o cale de a-l aduce pe Ghosn înapoi din Liban, chiar dacă Japonia nu are un tratat privind extrădările cu această țară.