Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


DIICOT a finalizat rechizitoriul în cazul Caracal și l-a trimis procurorului general

dinca_rfi.png

Sursa imaginii: 
youtube.com

Vor fi examninate probele strânse în acest dosar împotriva lui Gheorghe Dincă suspectat de uciderea a două adolescente la Caracal, anul trecut.

Procurorii DIICOT au trimis, luni, dosarul „Caracal” la Parchetul General. Șeful instituției, Bogdan Licu, urmează să examineze, alături de un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control, probatoriul strâns în acest caz. Vor fi verificate aspecte de legalitate si temeinicie, anunță ministerul public. 

Ghoerghe Dincă, principalul suspect în cazul celor două crime de la Caracal, din vara lui 2019, a fost audiat săptămâna trecută la DIICOT. El a retractat că ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, apoi le-a dat anchetatorilor numele a doi complici, M.P. si S.B. (un bărbat şi o femeie), pe care i-a și descris fizic.

S-a dovedit a fi ficţiune, scrie Mediafax, pentru că procurorii au căutat imediat în baza de date la care au acces, au găsit doar o singură femeie în România cu acel nume, care nu corespundea în niciun fel cu spusele inculpatului, bărbaţi erau câţiva, dar nici ei nu corespundeau.

Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, două omoruri calificate şi profanare de cadavre. El a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, în 25 iulie, iar ulterior i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.