Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dosarul crimelor din Caracal ajunge în instanță

dinca_rfi.png

Sursa imaginii: 
youtube.com

DIICOT îl trimite în judecată pe Gheorghe Dincă pentru opt infracţiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni.

Rechizitoriul în cazul Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat că le-a ucis pe adolescentele Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, a fost confirmat de procurorul general. Dosarul întrunește condiţiile legalităţii şi temeiniciei, au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, anunţă Parchetul General, scrie News.ro.

DIICOT a decis trimiterea în judecată a lui Dincă pentru opt infracţiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni. Un alt inculpat, Ştefan Risipiceanu, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

În cauză s-a dispus şi continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane şi trafic de minori, mai precizează Parchetul General.

Gheorghe Dincă a susţinut iniţial că le-a răpit, le-a sechestrat şi le-a ucis pe cele două fete, trupurile fiind arse într-un butoi metalic din curtea sa.

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au arătat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

Familiile celor două fete dispărute cred însă că fetele au fost traficate şi au refuzat să ridice certificatele lor de deces.

Cu puţin timp înainte de începerea demersurilor pentru trimiterea dosarului în instanţă, Dincă a susţinut că nu el ar fi ucis-o pe Luiza Melencu.