Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Procurorii cer arestarea lui Mario Iorgulescu jr

accident-pixabay.jpg

Parchetul Tribunalului București cere arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu
Parchetul Tribunalului București cere arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu
Image source: 
pixabay.com

Parchetul Tribunalului București cere arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu. În prezent tânărul  este internat la o clinică din Italia. Pe 8 septembrie, Iorgulescu junior producea un grav accident de circulație în Capitală, în urma căruia șoferul mașinii în care acesta a intrat și-a pierdut viața.

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București  cer Tribunalului București arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu pentru omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

În prezent, Iorgulescu Jr. este internat la o clinică din Italia, unde a fost transferat de la un institut de reabilitare psihiatrică. Mario Iorgulescu a fost transferat în străinătate în septembrie 2019, iar de atunci activitățile în investigație s-au făcut prin colaboarare cu procurorii italieni, în baza unui ordin european de anchetă, aminteste G4Media.

Anchetatorii au explicat că cererea de arestare preventivă vine în contextul în care acuzația de ucidere în culpă s-a schimbat în cea de omor.

Procurorii spun că la momentul producerii accidentului din 8 septembrie 2019 Mario Iorgulescu, care conducea un autoturism Aston Martin, era băut, având o alcoolemie de aproape doua grame la mie și consumase cocaină.

Mario Iorgulescu se îndrepta spre un club din Parcul Herăstrău și a pătruns pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 de kilometri la oră, în intersecția dintre Șoseaua Chitilei și strada. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de kilometri la oră în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă. Fiul șefului LPF a urcat cu mașina pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație, apoi a intrat pe contrasens și a lovit frontal un autoturism Audi, spun procurorii. Șoferul - un tânăr de 26 de ani - a decedat pe loc.

Conform procurorilor, în momentul coliziunii pedala de accelerație a mașinii lui Iorgulescu era apăsată la maximum.