Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


COVID-19: Un judecător din Brazilia îi ordonă șefului statului să poarte mască în public

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a ignorat în mai multe rânduri normele sanitare şi regulile de distanţare fizică impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Brazilia e a doua cea mai afectată țară din lume de pandemia de COVID-19, înregistrând peste 1.100.000 de persoane infectate și mai mult de 51.000 de decese.

Un judecător brazilian i-a ordonat preşedintelui Jair Bolsonaro să poarte mască facială în public, potrivit unei hotărâri judecătoreşti făcute publice marţi, după ce liderul populist de dreapta a asistat la adunări publice în capitală fără să aibă faţa acoperită, relatează Reuters preluată de Agerpres.

Judecătorul federal Renato Borelli a spus că Bolsonaro este pasibil la o amendă de 2.000 de reali (387 de dolari) pe zi dacă va continua să ignore o ordonanţă destinată să încetinească răspândirea noului coronavirus.

Bolsonaro a ignorat în mai multe rânduri normele sanitare şi regulile de distanţare socială într-o perioadă în care Brazilia a devenit a doua ţară cea mai afectată din lume de pandemia COVID-19, conform AFP.