Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Doi deţinuţi de la Jilava au fost eliberaţi din greşeală

Cu ajutorul poliţiştilor, cei doi au fost găsiţi după câteva ore şi au fost duşi înapoi la Jilava pentru a executa timpul rămas din condamnări.

Doi deţinuţi de la Penitenciarul Jilava din Bucureşti au fost eliberaţi din greşeală miercuri, înainte să le expire pedepsele. Cei doi aveau de executat pedepse de până în 3 ani şi jumătate pentru fapte precum lovire şi alte violenţe, respectiv tulburarea liniştii publice. Cu ajutorul poliţiştilor, cei doi au fost găsiţi după câteva ore şi au fost duşi înapoi la Jilava pentru a executa timpul rămas din condamnări. După incident, Administraţia Penitenciarelor a început o anchetă pentru a afla cum s-a întâmplat ca cei doi să fie eliberaţi înainte de termen.

"Miercuri (...) Penitenciarul Bucureşti-Jilava a pus în libertate, în mod eronat, înainte de expirarea duratei pedepsei privative de libertate, două persoane condamnate. Sesizată în timp scurt, eroarea funcţionarilor responsabili cu gestionarea documentelor de evidenţă a fost notificată structurilor MAI, în vederea acordării de sprijin pentru localizarea şi reîncarcerarea celor două persoane. În jurul orei 23,00, acestea au fost identificate şi conduse la Penitenciarul Bucureşti-Jilava, pentru continuarea executării pedepsei", potrivit unui comunicat al Penitenciarului Bucureşti-Jilava.