Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Dragnea și-a recâștigat în instanță dreptul de a munci în Penitenciarul Rahova

dragnea.jpg

Liderii PSD se reunesc miercuri, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a stabili ce decizie iau cu privire la retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu, în condiţiile în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut prim-ministrului să demisioneze, acesta refuzând în două rânduri să facă un asemenea gest, după cum au precizat surse politice, pentru News.ro
Image source: 
psd.ro

Fostul lider PSD - Liviu Dragnea, se poate întoarce la muncă la atelierul auto de la Penitenciarul Rahova, după ce Judecătoria Sectorului 5 i-a dat câştig de cauză în contestația făcută la instanță.

Verdictul instanței a fost pronunțat, după ce avocata lui Dragnea declarase că starea de sănătate a clientului ei a fost afectată în ultimo aperioadă:

„Constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile art. 78 din Legea 254/2013, în perioada 02.07.2020 - 15.09.2020”, se arată în decizia judecătorească.

Instanța au ajuns, totuși, la concluzia că inculpatul a încălcat regulamentul când a dat un interviu pe Skype fără aprobare.

Amintim, în luna iunie, Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Atunci, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Apoi, Liviu Dragnea a atacat decizia penitenciarului în instanţă, mai ales că zilele de muncă reduc durata detenţiei

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat acum cinci zile că starea de sănătate a fostului preşedinte PSD s-a agravat în ultimele trei luni, ca urmare a unor decizii "injuste" luate la nivelul ANP şi Penitenciarului Rahova, acesta având "mai multe hernii la nivelul coloanei vertebrale".

Fostul conducțtor al Partidului Social Democrat a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul DGASPC Teleorman.