Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul francez de interne: Atacul cu armă albă de la Paris este un act de terorism islamist

Acuzatia este lansată de ministrul Gerald Darmanin. Ancheta a fost preluată de parchetul antitero și că au fost reținute șapte persoane.

UPDATE: Principalul suspect în atacul cu armă albă comis vineri la Paris, în apropierea fostului sediu al săptămânalului satiric Charlie Hebdo, ''şi-a asumat fapta'' în arest, au declarat sâmbătă surse apropiate anchetei, transmite AFP.

În arestul poliţiei franceze se află în prezent şapte persoane în cadrul anchetei privind atacul comis vineri, în care autorul a folosit un satâr, rănind două persoane. Cinci bărbaţi care se aflau într-o locuinţă din Pantin (suburbie a Parisului) a principalului suspect au fost arestaţi vineri seară.

Atacul de vineri are loc la câteva zile după ce teroriștii Al-Qaida i-au amenințat pe jurnaliștii de la Charlie Hebdo, după ce aceștia au republicat caricaturi cu profetul Mahomed.

După atacul din 2015, redacția revistei de satiră a fost mutată la o adresa secretă. Evenimentele se petrec în contextul în care, la o instanţă din Paris, este în desfășurare procesul în cazul atentatelor din 2015.

De altfel compania Premieres Lignes, la care sunt angajaţi cei doi jurnalişti răniţi, a ajutat la producerea unui film documentar despre atacul din ianuarie 2015 asupra redacţiei acestui săptămânal satiric.

“Trei zile de teroare. Atacurile de la Charlie Hebdo” este numele documentarului care a fost produs pentru posturile de televiziune HBO, BBC şi France 2. Martori, ofiţeri de poliţie şi supravieţuitori vorbesc în film despre seria de atacuri teroriste din ianuarie 2015, soldate în total cu 17 morţi pe parcursul mai multor zile, potrivit site-ului companiei Premieres Lignes.