Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Radu Mazăre și primarul în funcţie al Constanţei, Decebal Făgădău, trimiși în judecată de DNA

Primarul în funcţie al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, este trimis în judecată de DNA, sub acuzația de abuz în serviciu. În dosar sunt vizaţi mai mulţi funcţionari, dar şi fostul primar Radu Mazăre, a anunțat miercuri DNA.

În rechizitoriu se precizează că inculpații au fost implicați în construirea, în condiții ilegale, pe plaja din stațiunea Mamaia, a unui ”imobil P+5E-6E cu destinaţie cazare şi alimentaţie publică”.

Concret, starea de fapt detaliată în rechizitoriu este următoarea: ”Pe plaja din staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa, în zona centrală a staţiunii, ar fi  fost construit, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, un imobil în regim P+5E-6E cu destinaţie cazare şi alimentaţie publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizaţii de construire emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanţa. În acelaşi an, Primăria municipiului Constanţa şi societatea constructoare au fost date în judecată de o altă societate comercială care deţinea o construcţie în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizaţiei de construire. Prin decizia civilă definitivă pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în anul 2012, autorizaţia de construire emisă de Primăria municipiului Constanţa a fost desfiinţată”.

Potrivit procurorilor, instanţa a reţinut că, la emiterea autorizaţiei de construire, nu s-ar fi respectat interdicţia de a construi în interiorul zonei de protecţie şi că amplasarea imobilului ar fi situată în zona benzii litorale a Mării Negre în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcţii definitive.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.