Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sute de percheziții DIICOT vizează infractorii. Ministrul Vela: E ziua Z. Am spus că suntem cu ochii pe ei

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au descins la 386 de adrese vizând grupări infracţionale organizate implicate în trafic de droguri, de persoane, proxenetism, cămătărie şi şantaj. Ministrul Marcel Vela spune că a fost cea mai mare acţiune executată de Ministerul Afacerilor Interne din ultimii ani."Când am spus că suntem cu ochii pe ei să ştiţi că nu a fost o figură de stil aşa cum am văzut că mai comentau unii pe reţelele de socializare", subliniază ministrul de Interne.

Procurorii DIICOT fac miercuri 386 de percheziţii domiciliare vizând destructurarea unor grupări infracţionale organizate vizate în 24 de dosare de trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, înşelăciune sau şantaj.

La data de 11.11.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO şi a unităţilor subordonate efectuează un număr de 386 de percheziţii domiciliare, în cadrul unor ample acţiuni, vizând destructurarea unor grupări infracţionale organizate, acţiuni ce se derulează concomitent pe raza judeţelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud şi în municipiului Bucureşti”, potrivit DIICOT.

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a declarat miercuri, în contextul în care în ţară au loc sute de percheziţii vizând grupări de criminalitate organizată, că ”este ziua Z, o zi importantă pentru combaterea infracţionalităţii în România”.

Am ales această zi Ziua Z pentru că va fi uşor de memorat pentru cei care vor analiza activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Ziua Z -11.11. România. Atunci când am spus că suntem cu ochii pe ei să ştiţi că nu a fost o figură de stil aşa cum am văzut că mai comentau unii pe reţelele de socializare. Este cea mai mare acţiune  executată de Ministerul Afacerilor Interne din ultimii ani”, a  explicat ministrul.

Să amintim că, în august, ministrul de Interne le-a spus infractorilor că e cu ochii pe ei. Declarația venea la câteva zile după ce Florin Mototolea, cunoscut ca 'Emi Pian', liderul clanului Duduianu, fusese ucis, într-un conflict între mai multe persoane, în sectorul 6 al Capitalei. Câteva zile mai târziu, presa dezvăluia întâlnirea din miez de noapte dintre şefi ai Poliţiei şi interlopi, înaintea înmormântării lui Emi Pian. Oficialii din poliție au justificat necesitatea acțiunii nocturne invocând siguranța publică.